Leden

De Vereniging Promotie Mondhygiene bestaat uit een achttal leden:

Advanced Dental Diagnostics B.V.

Als één van de oudste ondernemingen op de Nederlandse markt heeft Advanced Dental Diagnostics B.V. zich ontwikkeld tot een wereldwijde hoofdrolspeler binnen de commerciële orale microbiologie. Als onderneming, in 1995 ontstaan uit de universiteit Nijmegen, bieden wij hoogwaardige en ultramoderne diagnostiek voor de tandheelkundige praktijk. Onze wetenschappelijk onderbouwde testen voor cariologie en parodontologie maken een optimale en individuele behandeling van uw patiënt mogelijk. Bij ADD vindt u de ideale gesprekspartner voor bijzondere vragen over toe te passen behandelingsstrategieën.

Mylan

Mylan is een wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf, toegewijd aan het stellen van nieuwe standaarden in de gezondheidszorg. We werken wereldwijd samen om 7 miljard mensen toegang te geven tot hoogwaardige geneesmiddelen. Dit doen we door te blijven innoveren om onvervulde behoeften te vervullen en van betrouwbaarheid een uitmuntende service en gewoonte te maken. We kiezen niet de gemakkelijke weg, maar we doen wat goed is. We bieden een groeiende portfolio van meer dan 7.500 producten over de gehele wereld, waaronder antiretrovirale therapieën waar circa 50% van de mensen die worden behandeld voor HIV/AIDS op vertrouwen. Onze producten zijn in meer dan 165 landen verkrijgbaar en we zijn één van de grootste producenten ter wereld van actieve farmaceutische ingrediënten. Ieder van onze 35.000 werknemers is toegewijd aan het creëren van een betere gezondheidszorg voor een betere wereld, één persoon tegelijk. Lees meer op www.mylan.nl.

Johnson & Johnson Consumer B.V.

Johnson & Johnson is een van de grootste bedrijven ter wereld op gebied van gezondheidszorg. Al 125 jaar lang staan de behoeften van de mensen bij ons centraal en dragen wij de verantwoordelijkheid voor hun welzijn. Deze integrale aanpak is bepalend voor het aanhoudende succes van onze wereldwijd actieve « familie », de Johnson & Johnson Family of Companies. Johnson & Johnson is actief in drie sectoren: Consumer Health Care, Medical en Pharma.

LISTERINE® bestaat al sinds 1894 in de Verenigde Staten en draagt het kwaliteitslabel van de American Dental Association. Talrijke studies hebben aangetoond dat LISTERINE® de ideale derde stap is in de dagelijkse mondhygiëne.

LISTERINE®: een assortiment aangepast aan uw behoefte

LISTERINE® heeft een uitgebreid assortiment mondspoelingen met antibacteriële eigenschappen dat, door zijn formule op basis van 4 essentiële oliën, tandaanslag helpt bestrijden en slechte adem helpt voorkomen. De verschillende varianten van LISTERINE® beantwoorden aan de persoonlijke behoeften van elkeen.

Ontdek op de LISTERINE® website welke variant het best geschikt is voor u. Klik hier voor meer informatie.

Philips Oral Healthcare

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van ïsense and simplicity. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten.

Sonicare bestaan sinds het begin van de jaren negentig en vormt vanaf 2000 een belangrijk onderdeel van Philips. Wereldwijd wordt de Sonicare sonische tandenborstel het vaakst door tandheelkundigen aanbevolen en klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de tandenborstels uit ons assortiment krachtige resultaten leveren, maar opmerkelijk zacht zijn voor tandvlees en gebit.

HU-FRIEDY MFG. Co., LLC.

Sinds 1908, heeft Hu-Friedy de hoogste kwaliteit en meest innovatieve dental instrumenten gemaakt voor de tandheelkundige professionals, wereldwijd.

Sinds de oprichting van Hu-Friedy in 1908 door Hugo Friedman, is de totstandkoming van innovaties altijd in samenwerking geweest met tandartsen, dentale opleidingen (universiteiten) en dentale opinieleiders om nieuwe technieken, designs en nieuwe producten te ontwikkelen. Dentale experts kunnen altijd met hun ideeën terecht bij Hu-Friedy, al meer dan 100 jaar.

In het begin van de 40er jaren ontdekte dr. Clayton Gracey (parodontoloog) dat elementen verloren gingen als gevolg van tandvleesontstekingen. Bij Hu-Friedy heeft hij toen zijn wens kenbaar gemaakt om effectievere tandsteenverwijder-instrumenten te ontwikkelen. Daarna is de beroemde “Gracey” curette geboren. In het begin van de 80er jaren kwam dr. Charles Jerge bij Hu-Friedy met het idee om dentale processen te standaardiseren. Het resultaat daarvan was het Instrument Management System (IMS®), wat voor tandartspraktijken revolutionair was om de instrumenten te organiseren, steriliseren, transporteren en op te bergen. Dit systeem heeft de prestigieuze Design Engineering magazine Award for Excellence gewonnen.

Olaf Westening is directeur van Hu-Friedy Nederland, Denemarken, Aruba, Bonaire, Curcacao en als zodanig verantwoordelijk voor het tandheelkundig instrumentarium van Hu-Friedy Mfg.Co., LLC.

TePe Mondhygiëne Producten B.V.

TePe is een Zweeds bedrijf dat sinds 1965 hoogwaardige mondhygiëneproducten ontwikkelt en produceert. TePe's unieke geschiedenis begint met de vruchtbare samenwerking tussen houtbewerker Henning Eklund en een aantal hoogleraren van de Hogeschool voor Tandheelkunde in Malmö. Samen ontwikkelde ze een nieuwe, driehoekig houten tandenstoker. De ontwikkeling van de driehoekige tandenstoker gaf de aanzet tot een productieve samenwerking tussen TePe en de dentale professie, die nu al 50 jaar duurt. In die periode heeft TePe zich ontwikkeld van een kleinschalige fabrikant tot een hightech productieonderneming met distributie in meer dan 60 landen. Vandaag de dag biedt TePe een uitgebreid assortiment hoogwaardige mondhygiëneproducten aan, afgestemd op de persoonlijke behoeften van de professional zowel als de consument