VPM Regiotour 2018

De VPM organiseert voor de derde keer haar VPM-Regiotour met als thema: "Help ouders over Hobbels Heen".  Het is een praktische workshop door Maddelon de Jong-Lenters, tandarts-pedodontoloog van Kinderverwijspraktijk Uitblinkers, en Denise Duijster, onderzoeker aan het ACTA Preventieve Tandheelkunde.

 

Denise Duijster Maddelon de Jong-Lenters

 

De VPM-Regiotour kunt u bijwonen op de onderstaande data en locaties:

5 september 2018: Van der Valk Hotel, Venlo

12 september 2018: Van der Valk Hotel, Emmen

26 september 2018: Fletcher Hotel, Bergen op Zoom

3 oktober 2018: Van der Valk Hotel, Hoorn

 

Inhoud workshop: Gedragsverandering in de tandheelkundige praktijk lijkt redelijk eenvoudig. Met goede voorlichting verwachten we ouders te kunnen motiveren tot betere zelfzorg. Toch lijkt de praktijk weerbarstig. Onderzoek laat zien dat veel ouders wel over voldoende kennis en motivatie beschikken, maar dat zij barrières ervaren om de mondhygiene en voedingsadviezen in praktijk te brengen. Hoe kunt u hierbij helpen? 

In deze workshop leert u welke barrières ouders kunnen ervaren bij het tweemaal daags poetsen bij hun kind, en hoe u deze eenvoudig bij iedere ouder kunt identificeren. Daarnaast maakt u kennis met een nieuw ontwikkelde gespreksmethodiek: de Uitblinkers-interventie. Deze methodiek bestaat kort gezegd uit een gesprekje tussen ouders en mondhygienist, gericht op het bespreken van een mogelijke aanpak en tips om de geidentificeerde barrières weg te nemen. Deze uitgewerkte oplossingen zijn gebaseerd op belangrijke opvoedingsprincipes die helpen om kinderen tot gewenst gedrag te bewegen. Tijdens de workshop leert u over deze oplossingen en gaat u oefenen met de gespreksmethodiek, zodat u de methodiek al snel kan toepassen in uw praktjik. Zo Helpt u ouders over Hobbels Heen om de zelfzorg van kinderen te verbeteren!

Doelgroep: mondhygienisten, preventieassistenten en geinteresseerden uit andere (tandheelkundige) disciplines.

Aanvang ontvangst: 18.00 uur met soep en broodjes.

Aanvang workshop: 19.00 uur.

Kosten: € 53,72 exclusief btw (€ 65,- inclusief btw).

Annulering: uitsluitend per e-mail: vpm@promotiemondhygiene.nl. Tot 2 weken voorafgaand aan de Regiotour-avond waarvoor is ingeschreven, wordt € 12,50 administratiekosten in rekening gebracht. Binnen 2 weken kan geen restitutie worden verleend. Vervanging van een deelnemer is uiteraard altijd mogelijk. 

KRM-accreditatie: 2 punten toegekend.